Kära kunder och samarbetspartners,

Någon sa: Jag känner mig så dum eftersom man tydligen ska finnas ute på Facebook men jag vet inte hur man ska göra. Det känns bara jobbigt…
 
Låt oss klargöra:
 
Det finns absolut inga dumma frågor eller funderingar! Det är precis denna feedback vi vill ha så vi kan hjälpa er. Snälla, skriv mera! Tala om vad du funderar på och vi kommer att svara i kommande nyhetsbrev. Skicka direkt till mig, ann@basemedia.se så ser jag till att dina frågor blir besvarade.
 
Så därför ska vi nu steg-för-steg visa hur du sätter upp dig som användare på facebook :D
 
Bli medlem på Facebook
 
1. Surfa till www.facebook.com och fyll i dina uppgifter.
 
Facebook logga in
 
2. Skriv den text du ser i rutan (säkerhetskollen)
 
Facebook säkerhetskontroll
 
3. Det kan hända att du redan nu får förslag på vänner som du kanske känner. Lägg till dem (kallas: ”adda”) om du vill, annars klicka direkt på ”Fortsätt”.
 
4. I nästa steg kan du ge åtkomst så att Facebook kan hämta dina e-postadresser för att på ett enkelt sätt hitta dessa personer och föreslå som vänner. Känns det obehagligt? Det gör ingenting om du hoppar över detta steg och letar efter vänner på egen hand.
 
Facebook hitta vänner
 
5. Även under nästa två steg, profilinformation och möjlighet att ”adda” vänner är moment för Facebook även framöver ska kunna föreslå vänner till dig. Fyll i eller hoppa över.
 
6. Men självklart ska du i nästa steg ladda upp en bild på dig själv. Ladda upp från dator eller ta bild från din webbkamera.
 
Facebook Ladda upp foto, bilder
 
7. Kolla i mailboxen. Du ska nu ha fått ett välkomstmail från Facebook. Det är via detta mail som du bekräftar medlemskapet. Klicka på den gröna knappen: ”Börja här”
 
Facebook logga in
 
8. Men Facebook blir ingenting om du inte börjar leta och finna åt vänner att socialisera med, det är vad det går ut på. Hittar du en bild på någon du känner. Klicka på bilden (då visas dennes profilsida oftast med dold information) och klicka sedan på knappen ”lägg till som vän”. Det går då ut en förfrågan till denna person som kommer att godkänna din förfrågan innan ni blir synliga facebookvänner.
 
 9. I vänsterkolumnen finns ”redigera min profil”. Här kan du fylla i information om dig själv men framför allt kan du under ”Sekretessinställningar” ange hur mycket information som ska visas för dina vännen, dina vänners vänner osv.
 
Facebook Redigera profil Facebook Redigera profil
 
     
10. För att komma tillbaka, klicka på Facebook-logon. Har du en vänförfrågan så markeras denna med en röd ruta. Klicka på denna och acceptera eller neka. För att skriva inlägg, klicka på nyheter och i textrutan skriver du vad vill säga. Även nu kommer du att kunna ställa in sekretess (se bild nedan).
 
Facebook grund
11. Grattis! Du har gjort ditt första inlägg och nu är du igång. Dina vänners kommentarer kommer att visas på samma sätt och du har möjlighet att kommentera eller ”gilla” inläggen. Kör i vind!
 
Facebook info
 
Det finns mycket mer funktioner och möjligheter med detta sociala nätverk. Detta var bara en kort introduktion så att du kommer igång. Men är det något mer du vill veta! Maila base media!
 
Tills nästa gång, ha det så bra och kom ihåg:
 
Din webb är vår sida!
base media