Hur skapar jag en företagssida
på Facebook?

I tidigare nyhetsbrev har vi gått igenom hur du kommer igång på Facebook, vad ikonerna i statusraden betyder och nu är det dags för ditt företag. Hur skapar du en företagssida där du kan bjuda in fans, där de kan "gilla" dig och där du även kan marknadsföra din ordinarie webbplats?
 
Häng med!
 
 
1. Gå till sidan för att "skapa sidor"
Vissa av er har redan en länk i höger meny på Facebook där ni kan klicka på "skapa sida" men andra har det inte. För att enkelt komma till det rätta stället, skriv ovanstående www-adress i webbläsaren.
 
 
2. Klicka på knappen + Skapa en sida.
 
 
 
3. Välj typ av sida
Nu ska du välja vilken typ av sida du vill skapa. Det finns en hel del olika varianter men i detta fall ska du välja: Ett lokalt företag.
 
 
4. Välj bransch
I rullisten kan du sedan välja den bransch som ditt företag passar bäst in på.
 
 
5. Döp din sida
Vid sidnamn anger du det namn som du vill ska visas. Förslagsvis ditt företagsnamn. Glöm ej heller att godkänna Facebooks användarvillkor. Klicka på "Skapa officiell sida".
 
 
6. Grattis din företagssida är nu skapad!
Och nu kommer ett par moment till som vi går igenom. Klicka på "Ladda upp en bild" som förslagsvis är företagets logotyp.
 
 
 
Här finns en mängd inställningar du kan göra för din företagssida. Du kan lägga ut "gilla-knapp", bjuda in fans, skapa event och mycket mycket mer. Vi kommer framöver att ta upp lite tips kring detta men för att inte nyhetsbrevet ska bli för långt så stannar vi här så länge...
 
Tills vi hörs nästa gång: Ha en riktigt trevlig helg!
 
Och du... Är detta något du skulle vilja ha men tiden räcker inte till? Tveka inte att kontakta oss, det är sånt här vi jobbar med... Bland annat :)
 
Med vänlig hälsning - base media
Din webb är vår sida